diumenge, 2 de febrer del 2014

Informació a Internet

Aquesta setmana hem estudiat com s'estructura la informació a la xarxa i com podem aprofitar aquesta informació a l'hora de treballar amb els nostres alumnes. Primerament, hem llegit un text que aprofundeix en els conceptes relacionats amb aquest tema i que ens presenta diverses pàgines a les quals podem trobar recursos didàctics centrats a la nostra àrea docent. Evidentment es tracta d'un llistat extens i, per sort, he trobat prou recursos associats al meu cap de treball.
Seguidament, començàvem amb el treball. Estudiant aquest llistat, havíem de trobar cinc pàgines referents a la nostra matèria i fer una anàlisi de cadascuna d'aquestes pàgines. Personalment he decidit fer la meva recerca a la pàgina edu365.cat, una web on trobem una quantitat massiva de material pedagògic en català. La recerca la he centrat a l'etapa de secundària, encara que també he analitzat una web de batxillerat ja que la meva professió es centra en aquestes dos etapes educatives. Dues d'aquestes webs, Introducció a les Funcions i Estudi Gràfic de les funcions elementals tractaven, com els seus noms indiquen, de l'estudi de les funcions elementals. Rectes a l'espai és una excel·lent pàgina on treballem la geometria de segon de Batxillerat, mentre que Història de les Matemàtiques es un webcomic que ens mostra de forma amena i divertida la evolució històrica d'aquesta ciència. La meva favorita, Entreteniments Matemàtics, és una compilació de acudits, endevinalles, històries i jocs de taula i d'enginy relacionats amb les Matemàtiques.
Faré una anàlisi més avançada en un altra entrada de totes aquestes interessants webs. Per altra banda, el diari finalitza fins la setmana que ve. Ens llegim!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada