diumenge, 2 de febrer del 2014

Portals Educatius

A aquesta entrada analitzarem amb profunditat els recursos web que he descobert aquesta setmana a la xarxa.
Primerament, començaré amb edu365.cat. Aquest portal és una font impressionant de material pedagògic en català. Podem fer recerques indicant el nivell educatiu i la matèria en qüestió i, a més a més, la interfície és fàcil i agradable, raó per la qual és un portal que podrem utilitzar tant els docents com els alumnes. Fins i tot podem trobar enllaços directes a la Viquipèdia en diversos idiomes o anàlisis de videojocs. Personalment el considere un 'recurs de recursos' fonamental.
Altra xicoteta meravella que he trobat aquesta setmana és, com he anomenat a l'altra entrada d'aquesta setmana, la web Entreteniments Matemàtics. Ací podem trobar una gran quantitat d'històries, endevinalles i jocs matemàtics. Tenim reglaments de jocs de taula, explicacions de conceptes com les sèries matemàtiques, curiositats, quadrats màgics... de tot.
Rectes a l'espai es una pàgina amb una presentació molt interessant i on podem trobar un excel·lent suport per als conceptes que es treballen a segon de Batxillerat. Explicacions i exercicis es combinen un darrere de l'altre reforçant-se mutuament.
L'última web que destacaré es la de Història de les Matemàtiques. Com ja he comentat es tracta d'un webcomic i resulta interessant perquè ens permet oferir als alumnes un recurs simpàtic amb el qual podran donar context històric a molts conceptes i teories que estudien a l'aula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada